Nevalstiskajās organizācijās Kultūrā

Aicinām ikvienu Preiļu iedzīvotāju un pilsētas viesus, aicinot līdzi tuvos, kaimiņus un draugus, apmeklēt Ģimenes dienas koncertu 2022. gada 15. maijā plkst. 14:00 Preiļu parka Ādama un Ievas saliņas estrādē.

Koncertēs Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi kopā ar pedagogiem un izcilie skolas absolventi.

Ilgu laiku audzēkņi bija spiesti apgūt muzicēšanas prasmes individuāli, nu ir pienācis brīdis skaistā pavasarīgā koncertā nosvinēt kopā sanākšanu un muzicēšanu kolektīvos. Uzstāsies  Preiļu novada jauniešu pūtēju orķestris (vad. Oļegs Koļesņičenko un Jānis Livdāns), skolas 5. – 9. klašu koris (vad. Ilze Valaine, kcm. Kristina Sauliša), akordeonistu orķestris (vad. Artūrs Savickis), stīgu ansamblis (vad. Laima Sondore, kcm. Irina Skvorcova) un skolas vokālais trio (vad. Edgars Znutiņš).

Koncertu bagātinās skolas absolventi – šobrīd jau savas jomas profesionāļi.  Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāja, pianiste un vokāliste Līga Paegle, starptautisko konkursu laureāte saksofoniste Viktorija Gžibovska un klarnetists, Daugavpils Sinfonietta mūziķis Daniels Jānis Pastars.

Koncerts ir Preiļu MMS muzikāla ziedoņa laika dāvana mums visiem. To skola rīko kopā ar Viduslatgales pārnovadu fondu, kas jau vairākus gadus atbalsta audzēkņus ar stipendijām. Koncerts būs skolas audzēkņu un pedagogu sirsnīgs atbildes sveiciens.

Koncerts ir bez maksas. Koncerta laikā būs iespēja ziedot mūzikas un mākslas skolas audzēkņu stipendijām.

Koncerts ir Viduslatgales pārnovadu fonda projekta “Labdarības aplis” aktivitāte. To finansiāli atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina Aktīvo iedzīvotāju fonda granta programmas ietvaros.

Sagatavojusi

Viduslatgales pārnovadu fonda valdes locekle  Evija Gurgāne