Iedzīvotājiem

23. un 24. aprīlī Krāslavas novada Kastuļinas pagasta Priežmales ciemata teritorijā notiks Zemessardzes 35. kājnieku bataljona zemessargu plānveida militārās mācības, trenējot aizsardzības operāciju elementus apdzīvotā vietā.

Mācību laikā zemessargi trenēs patrulēšanu pa ciemata teritoriju, kā arī organizēs Priežmales Tautas nama apsardzi. Mācību uzdevumi tiks veikti gan gaišajā, gan tumšajā diennakts laikā.

Zemessardzes personāls nepārtraukti pilnveido militārās zināšanas un praktiskās iemaņas, lai uzturētu augstas aizsardzības spējas. Zemessardzes mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes bieži var būt noderīgas arī ārpus dienesta, kad zemessargiem savā privātajā dzīvē nākas risināt nestandarta problēmas vai pārvarēt izaicinājumus, saglabāt vēsu prātu jebkādos apstākļos.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā Kastuļinas pagasta Priežmalē notiks īslaicīga militārās tehnikas un zemessargu pārvietošanās pa reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem. Nekāda veida munīcija mācību laikā netiks izmantota. Zemessargu mācības notiks ar pašvaldību saskaņotās teritorijās, kas nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas pēc uzdevumu veikšanas.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Lai pievienotos Zemessardzes 3.Latgales brigādei, zvanot uz 1811, spiediet ciparu “3” vai rakstiet esizemessargs@mil.lv.

Papildu informācija par dienestu Zemessardzē  www.esizemessargs.lv.

Foto: no Zemessardzes 35.kājnieku bataljona arhīva

Informāciju sagatavojusi

Zemessardzes 3.Latgales brigādes
ZS 35. kājnieku bataljona
Civilmilitārās sadarbības daļa
Tālrunis: +371 25530455
E-pasts: ilze.kivleniece@mil.lv