Pašvaldībā

Līga nāk no Madonas puses, taču pēdējos desmit gadus ļoti daudz laika pavadījusi Latgalē, īpaši Aglonas un Višķu pusē. Ieguvusi maģistra grādu vēsturē Latvijas Universitātē (2006) un bakalaura grādu jurisprudencē Rīgas Stradiņa Universitātē (2016). Zināšanas papildinājusi arī studijās Polijā (Administrācijas un Sociālo zinātņu fakultāte, Kazimira Lielā Universitātē Bidgoščā) un kursos Vācijā.

Vairāk nekā desmit gadus Līga nostrādājusi valsts sektorā Rīgā, tad atgriezusies Madonā, kur bijusi Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja darbiniece un Kultūras vēstures nodaļas vadītāja, paralēli privāti darbojoties tūrisma jomā. Divus gadus strādājusi Šveicē privātajā sektorā.

Līgai ir plaša profesionālā pieredze – projektu vadīšanā, finansējuma piesaistē, ekspozīciju veidošanā, publikāciju sagatavošanā, digitālajā mārketingā, maršrutu izstrādē un gides darbā. Sevi viņa raksturo kā cilvēku ar daudzpusīgām interesēm; personību, kurā lieliski apvienojas tūrisma jomai tik būtiskais radošums, plašs redzējums un analītiskais prāts.

“Esmu šeit, lai mēs visi kopā padarītu Preiļu novadu par iekārojamu tūrisma galamērķi gan vietējiem, gan ārzemju viesiem, tādēļ aicinu ikvienu aktīvi iesaistīties Preiļu novada tūrisma piedāvājuma pilnveidē un attīstībā,” saka Līga. “Pasaule mainās, tūrisma joma mainās un līdzi tam ir jāmainās arī TAIC. Arvien būtiskāka loma tūrismā ir digitālajām lietām – aplikācijām, informācijas pieejamībai tieši digitālajā vidē, spējai ātri reaģēt un būt klātesošiem tur, kur cilvēki izdara izvēles un izšķiras par viena vai otra tūrisma pakalpojuma iegādi. Šobrīd jau runājam par viedo tūrismu ar ļoti augstu digitalizācijas pakāpi. Preiļu novadam ir bagātīgs tūrisma, jo īpaši sakrālā, dabas un kultūras resursu klāsts, un mums kopā ir jāatrod veids, kā tos vislabāk padarīt par tūrisma produktiem. Katram mums ir savas stiprās puses. Mums jādarbojas kā komandai, jāveido puduri (pašvaldība, TAIC, vietējie uzņēmēji un iedzīvotāju kopienas) produktu un pakalpojumu konkurētspējas celšanai. Pakāpeniski personīgi iepazīšos ar ikvienu tūrisma pakalpojuma sniedzēju Preiļu novadā. Iešu un braukšu pie jums, lai mēs iepazītos, lai kopā izvērtētu, kā Preiļu TAIC jums spēs vislabāk palīdzēt. Aicinu droši uzmeklēt mani vai citus TAIC kolēģus, kad vien ir kāda nepieciešamība, lūdzu, nebaidieties zvanīt, rakstīt vai nākt ciemos un izteikt gan ierosinājumus, gan kritiku. Vēlos, lai būtu šī atgriezeniskā saikne, tādēļ noteikti organizēsim tūrisma pakalpojumu sniedzēju un tūristu aptauju par saņemto pakalpojumu kvalitāti, TAIC darbu, kā arī citām lietām. Vēlos arī turpināt aktīvi attīstīt starptautisko sadarbību. Aglona ir valsts nozīmes “top 10” tūrisma objekts. Ir laiks to padarīt atpazīstamu vēl plašākā mērogā. Ceru, ka te noderēs mana Vācijā un Šveicē gūtā pieredze un vācu valodas zināšanas.”

Uz jautājumu, kā Līga atpūšas, viņa atbild: “Daudz ceļoju, izmantoju katru iespēju, lai iepazītos ar visplašāko piedāvājumu, piemēram, Latvijā tagad regulāri tiek atklātas jaunas, bezgala interesantas ekspozīcijas novadu muzejos, dabas takas, vides objekti vai pat iepriekš pilnībā aizmirsti objekti un vietas. Ļoti patīk pārgājieni kalnos, pārgājieni, piemēram, noiet kādus 20 km ap ezeru vai gar upi, laivošana (esmu uzaugusi pie pašas Aiviekstes upes), velobraukšana, mierīgākos brīžos labprāt lasu, fotografēju un jūtos iepriecināta, ka uzsākot darbu Preiļu novadā, būs iespējams to visu piedzīvot un izbaudīt arī tepat uz vietas, veidojot kopā ar kolēģiem un uzņēmējiem piedāvājumu arī citiem. Tiesa kalnus būs jāaizstāj ar Latgales gleznainajiem pakalniem, bet tas ir tā vērts! Esmu bezgala priecīga par iespēju kļūt par daļu no Preiļu novada tūrisma komandas un tālāk lai par mani runā paveiktie darbi.”

Informāciju sagatavoja

Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāja
Ilga Pokšāne