Preiļu novadā

Lai arī 2021. gads atkal ir iesācies ar dažādiem ierobežojumiem, daudzi tūrisma uzņēmēji atrodas dīkstāvē vai būtiski samazinājuši savu darbību, pārplānojuši pakalpojumu sniegšanas veidu, uzņēmēji cenšas būt pozitīvi un gatavoties jaunajai tūrisma sezonai. Nekas neliecina, ka šogad latvieši masveidā dosies uz ārvalstīm, līdz ar to ir pamats domāt, ka, uzlabojoties saslimstības rādītājiem un mazinoties valsts noteiktajiem ierobežojumiem, atkal varētu būt intensīva un aktīva tūrisma sezona, uzņemot vietējos tūristus. Un tai gatavojas arī Preiļu novada uzņēmēji.

!!! Ņem vērā – pašreiz pastāv dažādi valstī noteiktie ierobežojumi tālāk sekojošu pakalpojumu izmantošanai, taču plānot vasaru un veikt pieteikumus tu jau vari!

2021. gada jaunumi tūrisma jomā Preiļu novadā

Izbaudi gara un miesas atdzimšanu lauku SPA “LabaSajūta”

Labi justies – nozīmē patīkamas izjūtas, apmierinājums un sajust harmoniju ar sevi, un dabu. Tiekoties ”LabaSajūta”, saņemsi cilvēka piecu maņu relaksāciju, kas ļaus aizmirsties no ikdienas rūpēm. Saimniece Kristīne ir izcila pirtniece un masiere, dzīvo saskaņā ar dabu un veido dabisku vidu sev apkārt. Piedāvājumā dažādas tējas, paštaisīti skrubji un citi kosmētiskie dabas līdzekļi, meistarklases, pirtī iešanas rituāli, masāžas. Pēc procedūrām turpināt baudīt mierpilno atpūtu ir iespējams lauku mājā, kura ir gaumīgi atjaunota un omulīgi iekārtota.

Tel.: +371 26410777
E-pasts: labasajuta@gmail.com
Adrese: Dzeņu mājas Preiļu novads, Preiļu pagasts
Lat 56.271359, Lon 26.769562

Svētku svinēšana PORCELĀNA DARBNĪCĀ “Piece Of Touch”

Ja tuvojas svētki (dzimšanas diena, krustības, vecmeitu ballīte, kāzas u.c.) un vēlies to pavadīt īpašāk un radošāk, tad porcelāna darbnīcai “Piece of Touch” ir piedāvājums tieši priekš Tevis – meistarklase, kurā varēsi kopā ar viesiem sajust porcelānu vai kādu citu keramikas materiālu, izbaudīt mierīgo radīšanas procesu un mājīgā atmosfērā tējas dzeršanu no porcelāna krūzītēm, bet, ja vēlēsieties – sarūpēs arī svētku kūku! Piedāvājumā arī stāstījums par porcelānu, iespēja redzēt tā tapšanas procesu, iegādāties porcelāna darinājumus. Darbnīca piedāvā arī ekskursijas programmas grupām un ģimenēm.

Tel. +371 25729888
E-pasts: pieceoftouch@gmail.com
Adrese: Jaunā iela 8, Preiļi, Preiļu novads
FB / Instagram – Piece Of Touch

GLIEMEŽU SACENSĪBAS. Uzvar ātrākais!

Tieši tā, nepārklausījāties – Preiļu pusē arī gliemeži skrien. Šo unikālo piedāvājumu var izmēģināt vīngliemežu audzētavā “Ošu mājas”. Mājas atraktīvais saimnieks Ainis, kurš sevi dēvē arī par “gliemežu ganu”, noorganizējis šādu unikālu izklaidi. Gliemežu sacensībās var piedalīties ikviens  – gan liels, gan mazs, jo vecuma ierobežojuma nav, bet sajūsma gan garantēta. Atliek vien izvēlēties savu gliemezi, iedot tam kārtas numuru un  – aiziet uz ringu!

Tel.: +371 29443577
E-pasts: ainisn@inbox.lv
Adrese: “Ošu mājas”, Jaunsaimnieki, Preiļu pagasts, Preiļu novads
Lat: 56.2691825, Lon: 26.7189637

NOĶER LIELĀKO ZIVI Latgalē kopā ar makšķerēšanas gidu

Lai gan Preiļu novads nav ezeriem bagāts, te dzīvo kaislīgi makšķernieki. Jaunam vietējam puisim Raineram, kurš kopš dzimšanas braucis līdzi makšķerēt un tagad gandrīz visu savu brīvo laiku pavada pie ūdeņiem, radās ideja piedāvāt makšķerēšanas gida pakalpojumu pa Latgales ezeriem un upēm. Tā ir iespēja iemācīties makšķerēt tiem, kas nezina, ar ko sākt, vai jau zinošiem makšķerniekiem gida – instruktora pavadībā atklāt jaunas zvejas vietas Latgalē.

Gida tel. +371 28179580. (Preiļi)

Uzglezno savu ideālo PIPARKŪKU

Šo skaisto un gardo piedāvājumu ir sarūpējusi z/s “Kalni” saimniece Irēna Koleda. Piparkūku meistarklasē ikviens var uzgleznot un izrotāt savu piparkūku. Tāpēc šis piedāvājums varētu padarīt īpašus arī jūsu svētkus – kāzas, dzimšanas dienu, vecmeitu ballīti u.c. Saimniecība piedāvā arī pastaigu pa skaistu, iekoptu dārzu un mājas vīna degustāciju.

Tel.:+371 29472718
Adrese: Kotleri, Pelēču pag., Preiļu novads,
Lat: 56.1516427, Lon: 26.7958475

MĀLA VILCIŅU sacensības

Latgalē joprojām vilki skrienas! Jā, bet šoreiz tie ir īpaši – izgatavoti no māla. Preiļos ir iespēja pašiem tos izgatavot un uzrīkot aizraujošas sacensības. Meistarklases laikā jūs dzirdēsiet gan stāstījumu par Latgales keramiku, gan sajutīsiet māla pieskārienu un, protams, uzvarētājs saņems balvu! Šo darbošanos īpašu padara arī tas, ka process notiek vēsturiskās telpās – Latgales keramikas aizsācēja, Polikarpa Čerņavska mājā.

Tel. +371 29429630
E-pasts: cencers@inbox.lv
Adrese: Talsu iela21, Preiļi

VEGAN un bezglutēna “Pampūkas”

Preiļu skaistā ainavu parka pludmales teritorijā atrodas ģimenes uzņēmums – terases kafejnīca “Pampūkas”. Līdz šim to atpazina kā vietu, kur nobaudīt gardas “pampūkas” un 100% dabīgu mājas saldējumu (rabarberu, meža zemeņu, griķu, kā arī Preiļu “Čedara” siera saldējumu). Šajā sezonā kafejnīca piedāvās arī vegānu un bezglutēna “pampūkas” u.c. gardumus. Lai ikviens apmeklētājs var nokļūt gardēžu pasaulē un baudīt to!

Strādā tikai sezonas laikā no Mātes dienas maijā līdz Tēva dienai septembrī.

Tel. +371 25867735
http://www.facebook.com/pampukas
Adrese: Preiļi, Daugavpils iela 53A (Preiļu pludmales teritorija pie BMX trases)
Lat: 56.2865669, Lon: 26.7249941

Iegūsti sirdsmieru skaistajā Pelēču ezera krastā

Dabā ir spēks, tikai jāmāk tas saskatīt un paņemt. Klusums un miers, ezers, priežu mežs…. tas viss, lai varētu atjaunot spēku un iegūt sirdsmieru. Tieši Pelēču ezera krastā atrodas šāda atpūtas vieta – “Duni”. Šajā sezonā viesiem tiks piedāvātas arī naktsmājas jaunajā viesu mājā. Pieejams plosts, labiekārtota ugunskura vieta, laiva, katamarāns. Ideāla vieta makšķerēšanai un atpūtai!

Tel. +371 27812022
E-pasts: evitaxxx@inbox.lv
Adrese: Duni, Pelēču pagasts, Preiļu novads
Lat: 56.1757906, Lon: 26.7191188

Profesionāls FOTO – ceļojums fantāziju pasaulē

“Leļļu karaļvalsts” Preiļos nepārstāj iedvesmot, jo mākslinieces Vladlenas veidotajām lellēm klāt nācis vēl viens fantastisks piedāvājums –  profesionāla fotosesija, kura atspoguļo jūsu izvēlēto tēlu. Īpaši jums tiek piemeklēti tērpi, izveidots tēlam atbilstošs grims un mākslinieciskais fons. Mirklis, un jūs jau esat citā realitātē…

Tel.: +371 26423837
E-pasts: lenalisa@inbox.lv  www.lellukaralvalsts.lv
Adrese: Preiļi, Daugavpils iela 21

KAĶU KOLEKCIJA Preiļos

Jaunajā objektā “Kaķu sēta”, kurš atklāts pagājušā gada beigās, apskatāmi daudzi simti dažādi kaķu suvenīri. Kaķi te ir visur – atklātnēs, gleznās, uz traukiem, apģērbā u.c.  Tie ir no māla, metāla, porcelāna, stikla… Te patiks ne vien kaķu mīļiem! Tiek piedāvātas arī dažādas meistarklases un darbošanos. Ēkas pirmajā stāvā iekārtota ērta un interesanta bērnu atpūtas istaba un ballīšu svinību vieta.

Tel.: +371 26896266
E-pasts: lena.k@inbox.lv
Adrese: Daugavpils iela 31, Preiļi

JAUNA moto un metāla mākslas darbu ekspozīcija “Moto & Metal NESTER CUSTOM” galerijā

“Moto & Metal NESTER CUSTOM” mākslas galerija ir vienīgā moto un metāla mākslas galerija Latvijā. Ieguvusi popularitāti un augsto novērtējumu gan vietējo tūristu vidū, gan arī ārvalstu. Galerija šajā sezonā nāk klajā ar jaunu moto un metāla mākslas darbu ekspozīciju.

Tel.: +371 29478483
E-pasts: nester.custom@gmail.com
www.nester-custom.com
Adrese: A.Upīša iela 20, Preiļi

Preiļu novada TIC kolektīvs novēl ikvienam veselību un nepazaudēt vēlmi ceļot, atklāt ko jaunu! Uzņēmējiem arī pacietību un radošumu, strādājot un pielāgojoties jaunajiem apstākļiem!

Informāciju apkopoja Preiļu novada TIC