Uzņēmējdarbībā

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK)  un Rēzeknes pilsētas pašvaldība aicina uzņēmējus un visus interesentus apmeklēt Iespēju festivālu “Uzņēmēju dienas Latgalē 2020”, kura ietvaros 25. septembrī norisināsies jau tradicionālais biznesa forums “Digitalizācija: mūsdienīgas uzņēmējdarbības priekšnoteikums”.

Ņemot vērā valstī noteiktos publiskās pulcēšanās ierobežojums, klātienē festivālu varēs apmeklēt ierobežots skaits cilvēku, tāpēc tiks  nodrošināta iespēja visiem interesentiem sekot līdzi foruma norisei un pārējām festivāla aktivitātēm attālināti, vērojot tiešraidi portālā TVNET un vietnē www.uznemejudienas.lv.

Festivāla  svinīgā atklāšana paredzēta 25. septembrī plkst. 11:00, kurā piedalīsies Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns un Latgales Plānošanas reģiona pārstāvji.

Festivāla pirmās dienas programma tiks veidota divos satura blokos: “Digitalizācija: mūsdienīgas biznesa vides priekšnoteikums” un pieredzes stāstu sērija “No idejas līdz veiksmīgai realizācijai”, lai klātesošajiem dotu gan noderīgus padomus, gan arī iedvesmotu turpmākajiem darbiem. Pēc festivāla svinīgās atklāšanas sāksies foruma sadaļa, kura veidota kā diskusiju cikls sadarbībā ar tehnoloģiju uzņēmumu Tet, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un CV-Online Latvia. Tā sesijas veidotas tā, lai būtu maksimāli noderīgas uzņēmējiem, jo aptver daudz aktuālu tēmu, tostarp tehnoloģijas, IT, kā arī izmaiņas profesiju jomā. Tet Datu Centru pakalpojumu un risinājumu nodaļas vadītājs Māris Sperga pastāstīs, kā izmantojot modernās tehnoloģijas, strādāt ne tikai ātrāk un efektīvāk, bet arī celt uzņēmuma konkurētspēju un rentabilitāti. Savukārt CV-Online Latvia Personāla atlases nodaļas vadītājs Kaspars Kotāns savā prezentācijā “Darba tirgus vakar, šodien un rīt” sniegs ieskatu, kādas būtiskākās izmaiņas darba tirgū norisinājušās pēdējo 20 gadu laikā un kādas ir nākotnes tendences un prognozes personāla vadībā. Pēc tam visi klātesošie varēs iepazīties ar RTA vadošā pētnieka Dr.sc.ing. Ļubomira Lazova veikto pētījumu, kā uzņēmējdarbībā veiksmīgi izmantot inovatīvas lāzertehnoloģijas un piedalīties ekspertu diskusijā par to, kā tehnoloģijas uzņēmējdarbībā var palīdzēt, veicinot produktivitāti un to, kādēļ tās vispār ir nepieciešamas.

Pirmā diena noslēgsies ar pieredzes stāstu sesiju, kurā dzirdēsim četrus Rēzeknes uzņēmējdarbības stāstus no viesu nama Svilpaunieki saimniekiem Mārtiņa un Elīnas Kiščenko, Rēzeknes jauniešu iemīļotākās vasaras kafejnīcas Fresh Terase īpašnieka Igora Nikitina, Latgales vēstniecības GORS koncertzāles vadītājas un idejas autores Diānas Zirniņas un jaunatklātā Olimpiskā centra Rēzekne / OCR viesnīca Restart pārstāvju Antras Loces un  Baibas Širinas izpildījumā.

Aicinām iepazīties ar pilnu dienas programmu un dalībai reģistrēties laikus, izmantojot tiešsaistes rīku: www.mitto.me/biznesa-forums-latgale/programma.

Plašāka informācija par Iespēju festivālu “Uzņēmēju dienas Latgalē 2020”, tā programmu un dalībniekiem: www.uznemejudienas.lv.