Sabiedrībā Preiļu novadā Iedzīvotājiem

Preiļu novadā, tāpat kā visā pārējā Latvijā, Lielās Talkas norise šajā gadā tiek plānota 16. maijā. Sakarā ar valstī joprojām esošo ārkārtas situāciju, pastiprinātiem drošības apstākļiem un pašreiz noteikto sociālās distancēšanās aicinājumu, talkas norise šajā gadā atšķirsies no citiem gadiem, kad tieši pulcēšanās salīdzinoši lielās cilvēku grupās un kādas teritorijas kopīga sakopšana bija viens no galvenajiem Lielās Talkas vadmotīviem.

Ņemot vērā to, ka pašreizējā situācija valstī liek būt piesardzīgiem un atbildīgiem, aicinām Preiļu novada iedzīvotājus talkot vienatnē, divatā – ievērojot divu metru distanci savā starpā, vai arī talkot kopā ar ģimenes locekļiem, ar ko dzīvojiet kopā vienā mājsaimniecībā.

  • SOLO talkas: talkojiet vienatnē, pastaigājoties pa mežu vai gar jūru, sakopjot savas mājas apkārti;
  • DUO talkas: talkojiet divatā. Ja esat vienas mājsaimniecības pārstāvji, tad talkojiet droši kopā, ja esat draugi vai paziņas, ievērojiet vismaz divu metru distanci;
  • ĢIMENES talkas: talkojiet visa ģimene kopā, bet ievērojiet, ka jums jābūt vienas mājsaimniecības pārstāvjiem.

Tas, ka lielākoties cilvēki talkos pa pāriem, ar ģimeni vai individuāli, nozīmē arī vairāk individuālo talkas vietu pieteikumu. Tāpēc visus talkotājus aicinām atzīmēt savas talkošanas vietas interaktīvajā kartē, kuru atradīsiet Lielās Talkas mājas lapā: www.talkas.lv. Šī karte būs:

  1. kā uzskates līdzeklis, kurā cilvēki redzēs citu talkotāju aktivitātes, tādēļ, sniedzot iespēju savu talku rīkot drošā attālumā vai citā dienā; un
  2. karte sniegs informāciju SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļas darbiniekiem, kur atrodas maisi ar Lielās Talkas laikā savāktajiem atkritumiem. Proti, ja jūs nereģistrēsiet savu talkas vietu Lielās Talkas mājas lapas kartē, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” neizvedīs jūsu savāktos atkritumus.

Kā arī informējam, ka SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” savāks tikai speciālos Lielās Talkas maisus. Šogad talkas ietvaros turpināsies dalītā atkritumu vākšana, kas nozīmē, ka atkritumi būs jāvāc divu krāsu maisos:

  • zilajos – visa veida plastmasas atkritumi, kas vēlāk nonāks otrreizējā pārstrādē;
  • baltajos – pārējiem atkritumiem.

Priecāsimies par jebkuru pieteikto talkošanas vietu, izrādīto iniciatīvu un vēlmi veikt mūsu novada teritoriju sakopšanu. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam padarīt Latviju tīrāku un sakoptāku! Mēs nedrīkstam arī aizmirst, ka mūsu pienākums ir būt veseliem, pietiekami daudz laika pavadīt svaigā gaisā, kā arī saglabāt Latviju tīru un zaļu nākamajām paaudzēm! Būsim piesardzīgi un atbildīgi, bet nezaudēsim optimismu!

Vairāk informācijas par Lielās Talkas norisi Preiļu novadā:

  • Zenta Igolniece (+371 26438147) – bezmaksas talkas atkritumu maisu saņemšana, inventāra nepieciešamība
  • Kristaps Určs (+371 26333038) – organizatoriskie jautājumi