Sportā

Kā ierasts, ik pavasari trīs sabraukumos Preiļos pulcējas sportisti uz Latgales atklāto individuālo čempionātu galda tenisā, kurš tiek rīkots ar mērķi popularizēt galda tenisa spēli, dodot iespēju Latgales tenisistiem sacensties ar citu Latvijas novadu un pilsētu, kā arī ārvalstu sportistiem.

Čempionāta galvenais tiesnesis Voldemārs Limans pavēstīja, ka šī gada turnīra pirmā kārta tika aizvadīta 7. martā Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas zālē, kurā piedalījās 37 galda spēles lietpratēji no Preiļiem, Rīgas, Aizkraukles, Aiviekstes, Jēkabpils, Līvāniem, Daugavpils, Krāslavas, Rēzeknes, Ludzas un Visaginas Lietuvā.

Pirmajā kārtā 1. vietu izcīnīja Deniss Vasiļjevs (Rēzekne), 2. vietu ieguva mājinieks Aleksandrs Pahomovs, savukārt 3. vietā ierindojās daugavpilietis Vjačeslavs Gedroics.

Labāko divpadsmitniekā iekļuva arī preilieši – trenera Anatolija Isajeva audzēknis Raimonds Mūrnieks (10. vieta) un galda tenisa spēles vecmeistars Viktors Martinovs (12. vieta).

Sakarā ar koronavīrusa izraisītās saslimšanas COVID-19 plašo izplatību un augsto infekcijas risku Latvijā, kā arī pamatojoties uz valdības paziņojumiem un ieteikumiem, Latvijas Galda tenisa federācija no 12. marta līdz 14. aprīlim ir atcēlusi visas paredzētās oficiālās sacensības, līdz ar to šobrīd nav zināmi datumi, kad norisināsies čempionāta otrā un trešā kārta. Interesenti un dalībnieki ir aicināti turpināt sekot līdzi notikumu attīstībai un jaunākajai informācijai.

Jolanta Upeniece,
Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore