2009.gada 23.augustā biedrība „Partnerība Daugavkrasts

23.08.2009.

Festivāla mērķis – popularizēt garšaugus un to pielietošanu, kā arī veicināt Latvijā audzēto garšaugu un ārstniecības augu noietu, un stiprināt sadarbību starp zemniekiem, ražotājiem un patērētājiem.


Festivāla norises laiks: 2009.gada 23.augusts, plkst.9.00 – 15.00


Festivāla norises vieta: Ķekava, t/c „Liiba”stāvlaukums, šosejas A7 Rīga – Bauska – Grenctāle malā, pašā Ķekavas centrā.


Festivāla ietvaros notiks gan informatīvas lekcijas par garšaugiem, to pielietojumu kulinārijā, dzērienu pagatavošanā, skaistumkopšanā un medicīnā, gan arī dažādi konkursi un atrakcijas, jestras dejas un skaistas dziesmas,  ēdienu gatavošana un degustācija, pavāru šovs,  kā arī zemnieku izaudzētās produkcijas un amatnieku izstrādājumu tirgošana.


Festivālā tiek aicināti pieteikties zemnieki, kuri nodarbojas ar garšaugu audzēšanu, ārstniecības augu audzēšanu, ogu un augļu audzēšanu, kā arī amatnieki, kuri nodarbojas ar kokapstrādi, karošu grebšanu un keramiku, kā arī pīšanu.


Iepriekšēja pieteikšanās līdz 2009.gada 10.augustam, atsūtot pieteikumu brīvā formā uz e-pastu: maris.belovs@kekava.lv, vai pa telefonu – 26194118


Laipni aicināti visi interesenti, lai iepazītos ar plašo, neizzināto garšaugu un ārstniecības augu pasauli, dibinātu sadarbības kontaktus un vienkārši labi pavadītu laiku.


Atbalstītāji:
T/c „Liiba”; Valsts Lauku Tīkls; „Zaļā karotīte”, SIA „Agrimatco Latvia”; Horti; žurnāls „Dārzs un drava”; Rīgas piena kombināts; žurnāls „Garšīgs”; Pavāru klubs; Jauno Zemnieku Klubs



Garšaugu festivāla programma:


9.00 – 9.30 – Festivāla atklāšana – Māris, Anita, Laura. Bērnu vokālā ansambļa uznāciens. Vada Uģis
9.30 – 10.00 – garšaugu izmantošana kulinārijā, dzērienu gatavošanā – Marta Liepniece  un Anna Šmite
9.00 – 10.00 – darbu sāk tirdziņš
10.00 – Viktorīnas atjautīgajiem – Vai Tu pazīsti garšaugus? Vai tu sajūti garšaugus? Vada Uģis un Anna
10.00 – 12.00 – Dažādu ēdienu un dzērienu gatavošana, izmantojot Latvijā audzētus garšaugus. Ēdienu un dzērienu degustācija. Ēdienu gatavošanu vada un komentē – Kaspars Jansons – Hotel Bergs šefpavārs. Ēdienus un dzērienus gatavo un degustēt piedāvā – Sandra Stabinge un SIA „Ekovirtuve”.
10.20 – 11.00 –  Tautas deju kolektīvu uzstāšanās, grupas „The Highway ”uzstāšanās
10.00 – 11.00 – Degustācijas, tirdziņš
11.00. – Ārstniecības augi, to izmantošana un pielietojums – Zeltīte Kaviere
11.00 – 13.00 – bērnu rotaļu laukums / tirdziņš
11.30 – Salātu vairākēšanas sacensības; Dzērienu sastāvdaļu noteikšana; Garšaugu atpazīšana pēc smaržas; Dzērienu smeķēšana. Vada Uģis un Māris. Garšaugus vannas baudīšana. Pasākumu vada Māris Belovs un Uģis
12.00 – Jautrās stafetes – bumbiņu tālmešana; Lekšana maisos; Bumbiņbols – Vada Uģis un Dace;  Balvā – garšaugi + dārzeņi
12.30 – Pirtsslotu siešana, pirts gariņu gatavošana – z/s Valmoniras. Komentē Uģis
12.50 – 13.20 Grupas The Highway uzstāšanās
12.50 – tirdziņš un sportiskas aktivitātes
13.20 – Dažādas stafetes un rotaļas bērniem –t/c Liiba
13.20 – 13.50 – Garšaugu izmantošana skaistumkopšanā un medicīnā – Marta Liepniece ( LLU), SIA „Madara Cosmetics” pārstāve
13.50 – 14.20 Koru, bērnu ansambļa un folkloras kopas uznāciens. TDA uzstāšanās 14.20 – 14.50 Konkurss – Pagatavo savus salātus labāk par Kasparu Jansonu – katram dalībniekam priekš noliek bļodu, nazi, uzgriežamo dēlīti, karoti, eļļu, sāli, piparus, krējumu, un vienādus ingridientus. Liekot talkā fantāziju, ir jāpagatavo salāti, kurus pēc tam piedāvā degustēt, un nosaka, kuram iznāca gardāk – Kasparam Jansonam vai kādam no apmeklētājiem. Vada Uģis un Māris
14.50 – 15.40 – Kopīga ēdienu gatavošana ar Kasparu, Māri, Sandru, Annu un Uģis


Visa festivāla laikā darbosies zemnieku un amatnieku tirdziņš.
Pasākumu vada – Uģis Točs.



Informāciju apkopoja Preiļu Biznesa inkubatora vadītāja I.Liepniece


Pēdējās izmaiņas: 23.08.2009.